7 Eylül 2012 Cuma

MİDYE DOLMASI



Malzemeler
40 adet orta boy midye
½ kg iç pilav
1 fincan zeytin yağı
1 adet limon
2 adet orta boy patates
Tuz, karabiber

İşlem Basamakları
Gerekli araç ve gereçleri hijyen kurallarına uygun olarak hazırlayınız.

Midyeleri ayıklayıp yıkayarak iyice kurulayınız.

Bir kaşık yardımıyla iç pilavı midyelerin içine doldurarak kabuklarını iyice kapatınız. İnce bir ip yardımıyla midyeleri bağlayarak pişme esnasında açılmalarını önleyebilirsiniz.

Patatesleri soyarak yastık şeklinde tencerenin altına diziniz.

Doldurduğunuz midyeleri tencereye diziniz, limonları halka halka keserek üzerlerine yerleştiriniz ve zeytin yağını üzerine gezdiriniz.

Midyelerin üzerini örtecek miktarda su ilave ediniz. Kaynama esnasında açılmamaları için üzerine bir ağırlık veya tabak yerleştiriniz.

Tencereyi ocağa yerleştirerek 15-20 dakika dolmalar pişene kadar kaynatınız.

Pişen midye dolmalarını ocaktan alarak dağılmalarına izin vermeden çıkartınız ve soğumaya bırakınız.

Kabuklarını açarak bol limonla servis ediniz..

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder