Malzemeler
40 adet orta boy midye
½ kg iç pilav
1 fincan zeytin yağı
1 adet limon
2 adet orta boy patates
Tuz, karabiber
İşlem Basamakları
Gerekli araç ve gereçleri hijyen
kurallarına uygun olarak hazırlayınız.
Midyeleri ayıklayıp yıkayarak
iyice kurulayınız.
Bir kaşık yardımıyla iç pilavı midyelerin
içine doldurarak kabuklarını iyice kapatınız. İnce bir ip yardımıyla midyeleri
bağlayarak pişme esnasında açılmalarını önleyebilirsiniz.
Patatesleri soyarak yastık şeklinde
tencerenin altına diziniz.
Doldurduğunuz midyeleri tencereye
diziniz, limonları halka halka keserek üzerlerine yerleştiriniz ve zeytin yağını
üzerine gezdiriniz.
Midyelerin üzerini örtecek
miktarda su ilave ediniz. Kaynama esnasında açılmamaları için üzerine bir ağırlık
veya tabak yerleştiriniz.
Tencereyi ocağa yerleştirerek
15-20 dakika dolmalar pişene kadar kaynatınız.
Pişen midye dolmalarını ocaktan
alarak dağılmalarına izin vermeden çıkartınız ve soğumaya bırakınız.
Kabuklarını
açarak bol limonla servis ediniz..
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder