Malzemeler
50 gr haşlanıp temizlenmiş karides
2 çorba kaşığı kokteyl sos
1 adet haşlanmış yumurta
1 adet limon dilimi
1-2 yaprak ince kıyılmış taze
marul
1-2 dal maydanoz
1 çay kaşığı havyar
Talaş buz
İşlem Basamakları
Gerekli araç ve gereçleri hijyen
kurallarına uygun olarak hazırlayınız.
Karidesleri ayıklayınız. 2 adet
karidesin kuyruklarını koparmayınız..
İnce kıyılmış marulları kokteyl
kabının üst kısmına koyunuz.
Karidesleri marulların üzerine
dizerek üzerini kokteyl sosla kapatınız. Kokteyl sos elde etmek için eşit
oranda ketçap ile mayonezi karıştırınız. İçerisine biraz kanyak, limon suyu ve
tuz ilave ediniz.
Sosun üzerine bir parça yumurta
beyazı koyarak üzerine havyarı ekleyiniz.
Kokteyl kabının alt kısmına talaş
buzu doldurarak küçük parçayı alt kısmın üzerine ekleyiniz.
Üst parçanın kenarına kuyrukları kopartılmamış
karides, dilim limon ve maydanoz yapraklarını ekleyerek süsleyiniz.
Bekletmeden servis ediniz.
Not : Kokteylleri ıstakoz,
yengeç, böcek ve kerevit eti kullanarak dahazırlayabilirsiniz.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder