7 Eylül 2012 Cuma

KARİDES KOKTEYL



Malzemeler
50 gr haşlanıp temizlenmiş karides
2 çorba kaşığı kokteyl sos
1 adet haşlanmış yumurta
1 adet limon dilimi
1-2 yaprak ince kıyılmış taze marul
1-2 dal maydanoz
1 çay kaşığı havyar
Talaş buz

İşlem Basamakları
Gerekli araç ve gereçleri hijyen kurallarına uygun olarak hazırlayınız.

Karidesleri ayıklayınız. 2 adet karidesin kuyruklarını koparmayınız..

İnce kıyılmış marulları kokteyl kabının üst kısmına koyunuz.

Karidesleri marulların üzerine dizerek üzerini kokteyl sosla kapatınız. Kokteyl sos elde etmek için eşit oranda ketçap ile mayonezi karıştırınız. İçerisine biraz kanyak, limon suyu ve tuz ilave ediniz.

Sosun üzerine bir parça yumurta beyazı koyarak üzerine havyarı ekleyiniz.

Kokteyl kabının alt kısmına talaş buzu doldurarak küçük parçayı alt kısmın üzerine ekleyiniz.

Üst parçanın kenarına kuyrukları kopartılmamış karides, dilim limon ve maydanoz yapraklarını ekleyerek süsleyiniz.

Bekletmeden servis ediniz.
 
Not : Kokteylleri ıstakoz, yengeç, böcek ve kerevit eti kullanarak dahazırlayabilirsiniz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder