Malzemeler
250 gr yengeç eti
½ limon suyu
1 tatlı kaşığı sirke
1 diş ince kıyılmış sarımsak
1 çorba kaşığı sek beyaz şarap
1 çorba kaşığı ceviz yağı
½ salatalık
100 gr haşlanıp soyulmuş kestane
50 gr sultani bezelye
Tuz, toz hardal, karabiber
100 gr soya filizi
3 yaprak kıvırcık salata
1 adet doğranmış sivri biber
İşlem Basamakları
Gerekli araç ve gereçleri hijyen
kurallarına uygun olarak hazırlayınız.
Bir salata kasesine yengeç eti
limon suyu, tuz ve karabiberi koyarak karıştırınız. Buz dolabına koyunuz.
Çukur bir kapta hardal, sirke,
sarımsak ve şarabı sürekli çırparak sos hazırlayınız. 5 dakika beklettikten
sonra ceviz yağı ve tuz ilave ediniz.
Salatalığı soyarak çekirdeklerini
çıkartınız. Sultani bezelyenin kılçıklarını ayıklayınız. Kestaneyle birlikte
sebzeleri irice doğrayınız.
Dolapta bulunan yengeç etinin
üzerine doğradığınız malzemeleri ve sosu ilave ediniz. Dolaba kaldırınız.
Düz
tabağa marul yapraklarını açınız ve üzerine salatayı koyarak servis ediniz.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder