7 Eylül 2012 Cuma

SEBZELİ AHTAPOT SALATASI



Malzemeler
250 gr yengeç eti
½ limon suyu
1 tatlı kaşığı sirke
1 diş ince kıyılmış sarımsak
1 çorba kaşığı sek beyaz şarap
1 çorba kaşığı ceviz yağı
½ salatalık
100 gr haşlanıp soyulmuş kestane
50 gr sultani bezelye
Tuz, toz hardal, karabiber
100 gr soya filizi
3 yaprak kıvırcık salata
1 adet doğranmış sivri biber

İşlem Basamakları
Gerekli araç ve gereçleri hijyen kurallarına uygun olarak hazırlayınız.

Bir salata kasesine yengeç eti limon suyu, tuz ve karabiberi koyarak karıştırınız. Buz dolabına koyunuz.

Çukur bir kapta hardal, sirke, sarımsak ve şarabı sürekli çırparak sos hazırlayınız. 5 dakika beklettikten sonra ceviz yağı ve tuz ilave ediniz.

Salatalığı soyarak çekirdeklerini çıkartınız. Sultani bezelyenin kılçıklarını ayıklayınız. Kestaneyle birlikte sebzeleri irice doğrayınız.

Dolapta bulunan yengeç etinin üzerine doğradığınız malzemeleri ve sosu ilave ediniz. Dolaba kaldırınız.

Düz tabağa marul yapraklarını açınız ve üzerine salatayı koyarak servis ediniz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder