Malzemeler
12 adet ayıklanmış kerevit
100 gr ekşi nar
2 adet yufka
3-4 dal ince doğranmış maydanoz
2 adet ince doğranmış marul yaprağı
Limon
İşlem Basamakları
Gerekli araç ve gereçleri hijyen
kurallarına uygun olarak hazırlayınız
Kerevitlerin gövde etlerini ayıklayarak
hazırlayınız.
İki adet yufkayı üst üste koyarak
5 cm çapında 12 adet halka kesiniz.
Yufkaları iki kat olarak fritöze
atıp orta kısmını resimdeki şekildeki hali alacak biçimde bastırıp hemen çıkartınız.
Soğuyan ekmeklerin içerisine ince
kıyılmış marulları eşit bir şekilde paylaştırınız.
Kerevitleri marulların üzerine
güzelce yerleştiriniz.
Nar taneleri ve maydanozu
kanepelerin üzerine paylaştırınız.
Yanında
limonla servis edebilirsiniz.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder