7 Eylül 2012 Cuma

MİDYE TAVA



Malzemeler
200 gr iç midye
İki adet yumurta
½ şişe bira
6 çorba kaşığı un
1 adet limon
1 su bardağı zeytin yağı
Tuz-karabiber

İşlem Basamakları
Gerekli araçları hijyen kurallarına uygun olarak hazırlayınız.

Yukarıdaki gereçleri kullanım amacına göre hazırlayınız

Dibi çukur bir kabın içerisine un, yumurta, bira, tuz ve karabiberi koyarak iyice çırpınız.

Yağı tavaya koyarak ısıtınız.

Temizlenmiş ve suyu süzülmüş midyeleri bu bulamaca batırarak iyice kaplayınız. İsteğe bağlı olarak midyeleri önce çöp şişe saplayıp sonra bulamaca batırınız.

Midyeleri tavaya atarak her tarafı kızarana kadar pişiriniz.

Kızaran midyeleri tavadan bir kevgir yardımıyla çıkartarak fazla yağını süzdürünüz. Midyeleri kağıt havlu veya peçete üzerine çıkartarak fazla yağını alınız.

Tarator ve limon dilimleri ile servis ediniz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder