Malzemeler
200 gr iç midye
İki adet yumurta
½ şişe bira
6 çorba kaşığı un
1 adet limon
1 su bardağı zeytin yağı
Tuz-karabiber
İşlem Basamakları
Gerekli araçları hijyen kurallarına
uygun olarak hazırlayınız.
Yukarıdaki gereçleri kullanım
amacına göre hazırlayınız
Dibi çukur bir kabın içerisine
un, yumurta, bira, tuz ve karabiberi koyarak iyice çırpınız.
Yağı tavaya koyarak ısıtınız.
Temizlenmiş ve suyu süzülmüş midyeleri
bu bulamaca batırarak iyice kaplayınız. İsteğe bağlı olarak midyeleri önce çöp şişe
saplayıp sonra bulamaca batırınız.
Midyeleri tavaya atarak her tarafı
kızarana kadar pişiriniz.
Kızaran midyeleri tavadan bir
kevgir yardımıyla çıkartarak fazla yağını süzdürünüz. Midyeleri kağıt havlu
veya peçete üzerine çıkartarak fazla yağını alınız.
Tarator
ve limon dilimleri ile servis ediniz.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder