- 1 havuç
- 1 küçük kuru soğan
- 1 patates
- 1 pırasa
- maydanoz
- taze soğan
- 3-4 dal varsa ıspanak ya da pazı
- Beyaz Peynir (veya 2-3 kaşık yoğurt)
- 2-3 yumurta
- 2-3 kaşık un
- Tuz, karabiber
- Çok az kabartma tozu
*Arzuya göre 1 kabak da ilave edebilirsiniz.
Hazırlanması:
Hazırlanması:
- Havuç, patates ve kuru soğanı ayrı ayrı rendeleyin. Pırasayı ince ince
doğrayın.
- Teflon bir tavaya biraz sıvıyağ koyun. Önce kuru soğanı, ardından
pırasa ve sırayla soteleyerek havucu, patatesi ve ıspanağı koyun. Sebzeler
biraz sotelenince kenara alın. (Çok fazla pişirilmeyecek hafif sebzelerin
diriliği gidecek.) Bu malzemeyi soğutun. Sonra maydanoz, taze soğan, tuz,
peynir, yumurta ve un ilave edip karıştırın.
- Karışımı yağlı kağıt serilmiş borcama yayıp üzerini düzeltin. 200C
fırında üzeri iyice kızarana kadar pişirin.
- Dilerseniz teflon tavaya 2 yemek kaşığı sıvıyağ koyup kızdırın.
Kızmaya başlayınca harcınızdan bir kaşık alıp tavanıza başka bir kaşık ile
bırakın ve üzerini düzeltin. Her iki tarafı iyice kızartın.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder