- 1 su bardağı nohut
- 300 gr kuşbaşı et
- 1,5 su bardağı pirinç
- 2 yemek kaşığı tereyağı
- 3 su bardağı kaynamış su
- tuz
- dilerseniz süslemek için biraz
doğranmış maydanoz
Yapılışı:
Nohutu bir gece öncesinden tencereye alın, üzerini geçecek kadar su koyup
bir taşım kaynatın. Kaynattıktan sonra ateşi kapatıp sabaha kadar bekletin. Ertesi
gün nohutu ve eti bir tencereye alın. 2 su bardağı su ilave edip etler ve nohut
yumuşayana kadar pişirin. Pirinci ayıklayıp bol suda yıkayın. 20 dakika tuzlu
ılık suda bekletin. Suyu berraklaşana kadar yıkayıp süzün
Bir tavada tereyağını eritin. Pirinçleri ekleyip birkaç dakika kavurup
ateşten alın. Derin bir tencereye etleri ve nohutları yayın. Pirinci, suyu ve
tuzu ilave edip bir taşım kaynatın. Kaynayınca ateşi kısıp pirinçler suyu
çekene kadar pişirin. Tencerenin dibinde hâlâ bir miktar su kalacaktır. Kapakla
tencere arasına bir kâğıt havlu koyarak nemlendirin. Geniş bir tabağa ters
çevirerek servis yapın
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder