2 Mart 2014 Pazar

Mantar Güveç

Malzemeler: (4 kişilik)
4 adet sivri biber
4 adet domates
4 dilim kaşar peyniri
1 kg mantar
1 çorba kaşığı zeytinyağı
Tuz, kekik, fesleğen

Hazırlanışı:
Büyük bir tavaya zeytinyağını koyup, sivribiberleri ve ortadan ikiye kestiğiniz mantarları yumuşayana kadar sote edin. (mantarların kararmaması için üzerine biraz limon sıkıp harlı ateşte pişirin)
Kabukları soyulmuş domatesleri küp küp doğrayın. Tuz, kekik ve fesleğenle karıştırın. 4 küçük güveç kabına, mantarı ve baharatlarla karıştırdığınız domatesleri dökün.
Üzerine birer dilim kaşar koyun. Fırında peynir eriyene dek pişirip servis yapabilirsiniz.

Afiyet olsun J

1 yorum: